U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Betrouwbaarheid  Overwint Alles 

 


  

 HETZIJ OPGEMERKT DAT ALLE VIDEO'S, EN/OF FOTO'S, TENZIJ ANDERS VERMELD, DIE VANUIT 

YouTube  =  Google = Harteraad en maag-lever-darm stichting  
OM PRIVACY REDEN ZIJN ER, ZOVEEL ALS MOGELIJK IS, GEEN NAMEN GENOEMD, EN ALLEEN INITALEN GEPLAATS. 
(Op uitdrukkelijk verzoek van mijn vrouw en zoon heb ik geen foto's of dergelijke van haar en hem op mijn biografie geplaatst.)
 
==============================================================

31-05-2017,

om 10:10u op halfjaarlijkse controle bij de Cardioloog zijn, na eerst een ECG-filmpje, bloeddruk, gewicht en lengte gemeten te hebben naar de Cardioloog, nu was de Cardiologe die ik normaal bezoek ziek en kreeg ik een plaatsvervangende Cardioloog, die keek op zijn monitor met hele grote ogen en zei: u gaat nu onmiddellijk naar de EHBO hartbewaking, dus op een stoeltje geplaatst met twee verpleegsters naar de EHBO, dus ik??, protocol meneer, wat bleek: mijn hartslag was 147, bovendruk 199 onderdruk 107 en op de EHBO allerlei handelingen verricht en bloed afgenomen, daarna een gesprek met een andere Cardioloog en Neuroloog, vervolgens bracht de Anesthesist een kapje op mijn neus/mond, diep adem halen en ik was onder narcose een Elektro Cardio Versie ( een elektrische optater) toe, niks van gevoeld dus, toen was mijn hartritme weer constant, naar huis gegaan,

Bespreking:
Het betreft een 75-jarige man bekend met hypertensie en frequente supraventriculaire extrasystolen. Patiënt wordt gepresenteerd met paroxysmaal atriumfibrilleren op het ECG. Het lichamelijk onderzoek toont een snelle en irregulaire pols. Het ECG toont atriumfibrilleren met een snelle volgfrequentie. Het lab is verder niet afwijkend. Concluderend is er sprake van sinds 4-5 dagen bestaand paroxysmaal atriumfibrilleren.

zie >>>

Er werd besloten tot een Elektro Cardio Versie. Deze was succesvol na 1x100J. De enalapril werd verhoogd naar 20mg 1dd1 in verband met hoge bloeddrukken gemeten alhier.

Er werd een poliklinische controle afspraak afgesproken over 6 weken. In verband met tijdelijk dubbelzien werd de neurologie in consult gevraagd bij tevens een voorgeschiedenis van TIA's. Deze wilde ter uitsluiting van een mogelijke cerebrale bloeding bij passagere diplopie en gebruik van dabigatran een CT-cerebrum verrichten. Hierop was geen bloeding te zien. Het huidige medicamenteuze beleid werd voortgezet.

Werd ik thuis gebeld door het JBZ of ik even weer teug wilden komen ze wilde nog een CT-Scan maken van mijn hoofd, want ik had tijdens het gesprek met de Cardioloog 'n uur dubbel gezien, dus weer terug na de scan zei de Neuroloog: u heeft een kleine Tia gehad, (mijn 6e intussen) maar omdat u Pradaxa bloedverdunners' gebruikt, die zijn heel heftig, is uw bloedpropje gelijk weer opgelost, als u een andere bloedverdunner had gebruikt dan had u een beroerte gehad, dus over 6 weken weer terug naar de Cardioloog,

 

Verrichting : CT - Cerebrum
Vergeleken met voorgaand onderzoek van 26 januari 2007. 
Normaal foramen magnum. Normaal hersenstam. Open basale cisternen. Symmetrisch, licht verwijd ventrikelsysteem met vergroving van het gyrus sulcuspatroon, passend bij enige mate van atrofie. Normale grijze-witte stof differentiatie. Geen verplaatsing van mediane structuren. Geen intracerebrale bloeding.
 

Bekende oude ischemische veranderingen beiderzijds frontaal, links meer dan rechts. Geen aanwijzingen voor verse ischemie.

Normaal beeld van de orbitae. Status na cataractextractie links. Intacte ossale structuren. Heldere sinussen en mastoïdcellen.
Conclusie:
Geen intracerebrale bloeding. Geen aanwijzingen voor verse ischemie.
(Links meer dan rechts, hoeveel meer?) 

dus dit was voor mij 'even' op halfjaarlijkse controle, om 10:00 u in de JBZ en om 20:45 er weer uit..
15 januari 2018 op de afdeling Endoscopie een Laproscopie, ze zijn zonder "roesje"  hetzij opgemerkt  dat bij Laproscopie   dus via je mond en vooral slokdarm ZONDER een roesje en bij een Endoscopie,, via je anus WEL met een roesje word gewerkt ??
met een Laparoscoop via mijn mond naar mijn slokdarm>>maag>>twaalfvingerigedarm gegaan en op de terugweg hebben ze uit mijn maag 2 Biopten genomen omdat er een rood vlekje was waargenomen, kon ook door de medicijnen komen, en uit mijn slokdarm ook twee biopten genomen vanwege mijn klacht dat het eten soms niet wilde zakken en soms terugkwam, volgens de arts was het geen kanker, gezien mijn dikkedarmkanker voorheen ben ik er nogal scherp op, de Biopten worden naar de Patholoog gestuurd en die geeft uiteindelijk de uitslag, dan rijg een schrijven van het JBZ voor een afspraak en dan zal de arts mijn bellen hoe laat, ik moet die dag de hele dag mijn smartphone bij me dragen 
 
CONCLUSIE:
I biopten maagantrum: geen afwijkingen. Geen ontstekingskenmerken van betekenis, geen intestinale metaplasie, geen helicobacter pylori.
II maag antrum en corpusslijmvliesbiopten met focaal intestinale metaplasie. (
= niet helemaal normaal maar niet kwaadaardig) Geen dysplasie.(wel dysplasie = wel gevaarlijk)
 Hooguit geringe chronische ontsteking. Geen helicobacter pylori.
III biopten slokdarm: geen ontstekingskenmerken van betekenis. Geen beeld van eosinofiele oesophagitis.
==================================================
 
 ==================================================================== 

Op 25 juni 2019 op jaarlijks onderzoek Cardiologie, na eerst de standaard eenheden, ECG en verder, bij gesprek Cardioloog, Dr. P. afspraak dat ik niet meer terug hoefde te komen, alles ziet er goed uit, we wisten al dat mijn hart perfect is, alleen mijn"schakelkastje"  is niet goed  daardoor last van Hartritmestoornissen en Boezemfibrilleren.

dus het volgende bezoek alleen per Ambulance.

-------------------------

OP BEZOEK BIJ DE OOG-SPECIALIST VANWEGE STAAR RECHTEROOG


Samenvatting
Oogheelkundige voorgeschiedenis:
2009 Phaco OS gecompliceerd door kapselruptuur, sulcuslens OMA 19.5D + vitrectomie anterior
2010 YAG OS
2010 blepharo corr
Algemene voorgeschiedenis: '70 schedelbasisfractuur, hypertensie, TIA's 4x
Familie anamnese: gb
Allergie: - penicilline

Anamnese
Dagelijks last van verminderd zicht OD.
De laatste 1-2 jaar ook af en toe diplopie klachten, dit trekt daarna weer weg, TIA's regelmatig, dhr denkt dat het daarmee te maken heeft.

Oogheelkundig onderzoek
Visus met eigen correctie OD: 0.56.
Visus met eigen correctie OS: 0.94.

Oogdruk OD: 16 mmHg, non contact tonometer.
Oogdruk OS: 20 mmHg, non contact tonometer.

Refractie
OD: V: 0.68 S +0.75 =C-0.50 AS 70
OS: V: ntv S -2.50 =C-1.25 AS 109

Spleetlamp OD: cataract, centraal storende opaciteiten.
Spleetlamp ODS: cornea helder, gut (-), vok gr. 4, pex (-), iris gb, .

Conclusie
Cataract OD met visusklachten

Beleid
Start cataract traject OD, ervaren arts; B.

Op 2-10-2019 was bovengenoemde patiënt bij ons onder behandeling in verband met een cataract van het rechter oog. Er werd een cataractextractie volgens de phaco-emulsificatie methode verricht waarbij een kunstlens in de kapselzak werd geplaatst.
De voorgeschreven postoperatieve medicatie in het geopereerde oog bestaat uit:
Dexamethason 3 dd en yellox 3 dd, afbouwen volgens schema..

De postoperatieve controle vindt alhier plaats op de polikliniek.
Bij de laatste controle zal eventueel een nieuw brillenglas worden voorgeschreven.

=====================================================================

11-05-2020 op eigen verzoek onderzoek, na verwijzing Dr.  Visser,
compleet bloedonderzoek.

 

=====================================================================

11-05-2020 op eigen verzoek onderzoek, na verwijzing Dr.  Visser, complete rug 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=====================================================================

op 20-05-2020 ontstoken rechterkies getrokken, daarna nog ruim een week last gehad van ontstoken tandvlees.

------------------------------------------------------------------------------------------- 

op 02-06-2020 door Dr. Oostveen, plaatsvervanger Dr. M. Visser door verwezen naar het JBZ voor borstfoto en een hartfilmpje, ECG, alle twee uitslagen waren positief van aard, gelukkig.... 

 

=====================================================================

op verzoek en doorverwijzing van mijn huisarts Dr. M. V. bij de Cardiologie Dr. E. een Echo-onderzoek gehad en 48 uur een Holter omgehad, zie hieronder: 

 

 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.