U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Betrouwbaarheid  Overwint Alles


  

 HETZIJ OPGEMERKT DAT ALLE VIDEO'S, EN/OF FOTO'S, TENZIJ ANDERS VERMELD, DIE VANUIT 

YouTube  =  Google = Harteraad en maag-lever-darm stichting  
OM PRIVACY REDEN ZIJN ER, ZOVEEL ALS MOGELIJK IS, GEEN NAMEN GENOEMD, EN ALLEEN INITALEN GEPLAATS. 
(Op uitdrukkelijk verzoek van mijn vrouw en zoon heb ik geen foto's of dergelijke van haar en hem op mijn biografie geplaatst.)
     
 
Omstreeks 1947
Ik had constant last van spontane neusbloedingen, hiermee naar Dr. van M. en die stuurde me door de KNO specialist, mijn moeder en ik gingen naar het Groot Zieken Gasthuis om dit te behandelen toen ik op de operatietafel lag kwam de specialist met een pincet met een tissue met daarop een vloeistof om die bloedader te bevriezen, toen ik hem met dat pincet op mijn af zag komen raakte ik als kind van 5 jaar in paniek en toen die specialist me toesnauwde dat ik rustig moest zijn, zetten mijn moeder die man terug op zijn plaats en zei dat hij er rekening mee moest houden dat ik pas 5 jaar was! 

Omstreeks 1949
Mijn moeder en ik gingen naar het St. Johannes de Deo ziekenhuis om de
liesbreukoperatie aan beide zijde, hierbij heb ik een trauma opgelopen aangaande injecties, die kreeg ik namelijk 2 x in elke  liesstreek

Omstreeks 1957
Tijdens werkzaamheden, werkzaam bij Nolte Installatiebureau BV , bij het omzetten van de “uitjes” (noodverlichting/aanwijzingen) bij controle op de werkzaamheden van de zaalverlichting
“aan” 380 Volt blijven “hangen” de monteur heeft me van de spanning voerende delen afgetrokken, tijdens het vastzitten deed het onvoorstelbaar gemeen pijn!
 
Omstreeks 1958
Bij werkzaamheden in de Gemeentelijke Lyceum tegen een monteur gesteld dat ik ook kon stoppen met roken, zo gezegd zo gedaan, n
iet meer gerookt tot mijn 34e niet meer gerookt!! (daarna tweemaal en definitief gestopt)

Omstreeks 1961
Verwijderen gedeelte nagel van linker grote teen daarna dichtbranden van plaats waar de verwijderde nagel gezeten had, dit is op latere leeftijd herhaald aan de rechter grote teen.          
1962   
Tijdens werkzaamheden, bij de Landmacht te Curaçao,
topje van mijn linker wijsvinger verbrijzeld en door een plaatselijke chirurg, te Willemstad, gecorrigeerd.
 
 
Omstreeks 1966/67
Tijdens reparatie aan een hydraulische kraan, de olie sleepringen waren lek, heb ik onder de kraan liggend een hydraulische krik tegen mijn hoofd gekregen, die schoot weg, hierbij heb ik een
hersenschudding opgelopen

Omstreeks 1968
Geconstateerd, door de huisarts, Dr. De Z., dat ik tijdens stress, of het zitten in de “tocht” dat ik door spanning in mijn nekspieren v
ernauwing krijg in mijn nekbloedvaten, heel veel hoofdpijn of in bewusteloosheid te geraken. 3 x maal bewusteloos gevallen.
 
1970
Ik heb een schedelbasisfractuur opgelopen, doordat een spiegel van een Citroën-HY9
 
1971
Na aanleiding van een zogenoemde
“Spaanse Kraag”  (parafimosis) daarna besneden. 
 
1978
Sterilisatie daarbij een inwendige bloeding gekregen  Hierna een zogenoemd stukje “wild vlees” in mijn scrotum gegroeid dat ze met een soort “radeermesje” verwijderd hebben, was niet verdoofd en pijnlijk.

Omstreeks 1980
Op de bouwplaats van ons huis in de Baken in een roestige spijker getrapt, deze is gaan ontstoken,hiermede naar het ziekenhuis gegaan, na eerst een verdovingsspuit gehad te hebben (er ging een verpleegster over mijn been heen liggen en heeft zich vastgeklampt aan de behandeltafel zodat ik mijn voet niet terug kon trekken) vervolgens de voet een weinig opengemaakt en met een grote wattip jodium erin gebracht om de ontsteking te stoppen.
 
 Tijdens het laden van de kleine vrachtwagen van Hendriks met baddingen met grote snelheid is een badding geblokkeerd en ben ik er met mijn kaak ertegen aangelopen en heb zodoende mijn linker kaakhelft verbrijzeld, aangezien ik er te laat mee naar de dokter/kaakchirurg gegaan ben is dit niet meer te genezen.
 Tijdens de dakpannen leggen een zenuwontsteking in mijn rechterschouder gehad, heb van  Dr. de Z., onze huisarts morfine pillen gehad (6 stuks, meer was niet toegestaan). 

1998
Tijdens bloeddrukmeting geconstateerd dat ik een te hoge onderdruk had deze was 116 terwijl het normaal 80 moet zijn, dit bleek een familie aandoening te zijn, na jaren later bij de Cardioloog op consult geweest te zijn en een compleet onderzoek gehad te hebben, met o.a. fietsen en zo, bleek alleen maar een uitvergrote linker hartkamer te hebben, de Cardioloog zei, dat hebben “topsporters” ook, sinds die tijd neem ik een bloeddruk pil, nu is alles weer goed, mijn onderdruk is door inname van dat pilletje heb ik een onderdruk van 86,


    Duplex halsslagader van mezelf
 
1990
Eerste Ischiasaanval, tweede aanval begin 2010
 
1999
Met kleine haakse slijptol ongeveer 1 cm diep in mijn linker middelvinger “geslepen” daarna naar het ziekenhuis voor controle gelukkig geen belangrijke delen beschadigd.
 
 2001
Peesschedes rechterhand, van alle vingers, verwijdert vanwege de aandoening van Dupuytren.
 Na een achterwaartse val gemaakt te hebben (na een tennisbal achteruitlopend proberen terug te slaan over een tuinslang gevallen) op mijn pols en deze pijnlijk bleef, ook nadat Dr. V. er een spuitje erin had gegeven omdat hij dacht het bloed gestold was tussen mijn polsgewricht, ben ik later naar het ziekenhuis gegaan en heeft een algemeen chirurg 4 spuiten, tegelijk, in mijn pols gezet, toen dat niet hielp heeft hij mijn onderarm voor 4 weken in het gips gezet, toen dat nog niet hielp had ik intussen veel last van de peesaandoening in mijn hand, al mijn vingers stonden intussen krom, dat hij adviseerde mijn hand te laten opereren door Dr. A., een plastisch chirurg, zie boven bij operaties.

2003
Het begin van
Jicht(Artritis urica)  aanvallen, deze komen telkens terug.
 
MAAGZWEER
 en ulcus pepticum is een ontsteking van het slijmvlies van slokdarm, maag of duodenum (eerste deel van de dunne darm) gepaard gaand met erosie (beschadiging) van het slijmvlies. Een zweer in het duodenum komt vaker voor dan een maag- of slokdarmzweer.
De beschadiging van het slijmvlies treedt op door de aanraking van het slijmvlies met het zure maagzuur, wat celvernietigend werkt.
 
Symptomen
Pijn in de bovenbuik, de buik of achter het borstbeen, al naar gelang de plaats van het ulcus.
Andere klachten kunnen zijn: misselijkheid, zuurbranden of opboeren.
De klachten hangen af van het soort ulcus (zweer).

Bij refluxziekte klaagt de patiënt over zuurbranden vanuit het maagkuiltje omhoog lopend tot in de keel. Vaak zal ook bij bukken en liggen regurgitatie optreden, dat wil zeggen terugvloeien van maaginhoud tot in de keel en mondholte. De klachten nemen vaak toe bij voorover buigen en liggen.
 

 

JICHTAANVAL ENKEL 

23-01-2007

op visite bij de huisarts Dr. V. voor mijn enkel, hij wist niet wat het was, ondanks foto’s vanuit het ziekenhuis, later zijn we er zelf achter gekomen dat het jicht is, toen we weg gingen zei ik tegen hem, o ja, ik heb eenmaal gehad dat ik een woord verkeerd uitsprak, en ook na dat ik het opnieuw probeerde, en dat tweemaal mijn linkerarm verlamd was, eenmaal langdurig en eenmaal kort, keek hij mij verbaasd aan en zei: dat zijn Tia’s

 zie voor Schedelbasisfractuur en Tia's 

 

30-juli 2008
Problemen met mijn knie, na een X-Ray foto, beschadiging aan mijn meniscus zie foto:

mei 2009
ik had 4 pillen Diclofa9 binnen twee uur ingenomen, je mag er maar maximaal 3 per dag nemen, vervolgens naar de gouden bruiloft van mijn tweelingzuster gegaan, daar nam ik 3 kopstootjes (pils + Jonge jenever) vervolgens naar huis en tijdens mijn nachtrust stelde mijn alter ego tegen mij: en nu is het afgelopen met alcohol, en zo geschiede, ik heb totaal geen behoefte meer aan alcohol terwijl ik voorheen echt eraan verslaafd was,

dus ik nuttig sindsdien totaal geen alcohol meer!!

2009 

 Staarvan linkeroog verwijderd, bleek ook oogkapsel stuk is  na 14 daagse controle bleek ik nastaar te hebben, word omstreeks 16 maart 2010 weg “gelaserd” , later geconstateerd dat er nog een gedeelte nastaar aanwezig is, maar daar “moet je mee leren leven”,
 
 2008/2009
 
7 Tia’s gehad, 1e maal spraak controle verlies, 2e  verlammingsverschijnsel linkerarm, 3e verlammingsverschijnsel linkerarm, 4maal spraak controle
verlies + control verlies,
 
na de 4de Tia op mijn vrouw's verzoek een NPO onderzoek gehad bij Mw. Drs. F, Neuropsychologe,  tijdens het inleidend gesprek zei Mw. F. tegen mij: wat u tijdens en na uw schedelbasisfractuur alleen gedaan heeft zou nu niet meer mogelijk zijn nu zou u er 10 personen vanuit mijn groep over u heen gekregen hebben, zoals b.v. Logopediste, Psycholoog, Fysiotherapeut etc., ik stelde: ik deed het niet alleen en ik wees naar mijn vrouw.

 april 2010
Bij Dr. V. geweest en verteld dat ik de stellingname van “je moet er maar mee leren leven” niet accepteer vanwege het feit dat ik het er niet in mee ga dat het van de nekwervels komt, toen heeft hij een verwijzing naar de neuroloog gegeven, Dr. T..

 juni 2010
bij een bezoek aan Dr. T., eerst door een Co-assistent onderzocht en ondervraagd, deze maakte een, voor mij, domme (papegaai) achtige fout door te stellen “u was allergisch voor penicilline, terwijl het had moeten zijn u bent allergisch voor penicilline ?, na hem medegedeeld te hebben dat deze domme fout levensgevaarlijk kan zijn in een ziekenhuis werd ik later opgeroepen door Dr. T., deze stelde, na onderzoek door hemzelf, dat ik niet bij hem moest zijn en gaf me een verwijzing naar de Radiologie voor een echo-onderzoek en een voor de Homeopaat.
 
20 juli 2010
Bij de afdeling Radiologie geweest, deze hebben eerst weer X-Ray foto’s gemaakt, maar nu van mijn schouder, en daarna een echo, vervolgens na inzien van de metingen/opnames, stelde de Radioloog dat het waarschijnlijk
 slijmvliesontsteking zal zijn, nu naar op de Orthopeed.
 
 2 augustus 2010
Bij Dr. B., Orthopeed, geweest, een gesprek gehad n.a.v. de foto’s en echo van mij rechterschouder, hij stelde dat er “weerkaakjes” zaten in de kom van mijn schouderblad en vandaar de pijn, de versleten nekwervels waren gewone ouderdomsslijtage, hij heeft me een spuit in mijn rechterschouder gegeven en ik moest op 27 september terugkomen.
 
 
27 september 2010
Weer op visite geweest bij Dr. B., na een gesprek hoe de eerste spuit geholpen gehad en ik hem vertelde dat deze wel geholpen had maar niet geheel stelde hij voor om een tweede spuit te zetten, waar ik mee in stemde, vervolgens na enige “klets” en het uitdelen van een snoepje door hem naar ons,
bedankte hij me twee maal omdat ik hem aan het lachen gemaakt had, hij zat er namelijk helemaal doorheen en kon er nu weer tegen,
 
21 oktober 2010
Om 10:00 uur bij Dr. K., Cardioloog) op bezoek, onderzoek, geweest, op advies en verwijzing van Dr. V. (huisarts), na de standaard plichtplegingen zoals hartfilmpje en bloeddruk meting een gesprek met haar (Dr. K.),, na de opmerking van mijn vrouw dat ik nogal veel afviel stelde de dokter dat niets met mijn het hart van doen had maar dat iets met de schildklier van doen kon hebben, ze vond me nogal druk, ze zei dat het goed zou zijn om mij eens “door de molen” te laten gaan, zodoende moet ik eerst over een paar weken bloed laten prikken voor o.a. mijn schildklier en vervolgens op 18 november naar het Carolus ziekenhuis .
 
 18-23 november
Na eerst een dag te laat ??? bij het ziekenhuis te zijn aangekomen een nieuwe afspraak op 23 november, Fietstest, Echografie voor mijn hart en dan een Holter, dan krijg je diverse contacten op je huid geplaatst en vervolgens moet je een etmaal een , een kasje bij je dragen en dit dan de volgende dag afgeven, om op uit te kunnen lezen hoe mijn hart heeft gefunctioneerd,  
 
3 december
Bij Dr. K. op “uitslag” komen, qua bloedtesten was alles goed, maar aangezien ik 4 Tia’s gehad heb moet ik toch een pil slikken voor cholesterol, verder heb ik aanleg, lichte last, van hartritme stoornis en om verder dit trachten te voorkomen krijg ik ook een pilletje. Verder moet ik 6 weken deze pillen slikken en dan terug komen voor een hartfilmpje, ECG, naar aanleiding van de uitslag hiervan moet ik gelijk bij Dr. K. terug komen of anders over een half jaar,

2 maart 2011
Bij Dr. B. 3e spuit gekregen, met de mededeling als het over 8 weken nog niet over is een operatie volgt.
 
 25 mei 2011
Bij Dr. B. geweest, deze heeft gesteld als het dragelijk is, er niets aan doen, dus niet opereren gezien mijn andere gebeurtenissen, zie boven, is het niet raadzaam, want een operatie is ook niet zaligmakend, voor wat mijn knie betreft, deze was pijnlijk, na kort onderzoek was de stelling dat er vocht in zit, indien nodig na 8 weken weer terugkomen.
 
 30 mei 2011
Na Dr. K. geweest in het Liduina ziekenhuis in Boxtel, na eerst een ECG gemaakt te hebben, was het oordeel dat mijn hart goed is (pfff), maar dat waarschijnlijk mijn bloeddruk te laag is aangaande het dol en instabiel worden, dus veranderde ze mijn bloeddruk pil van 20mg naar 10mg.
 
 In de nacht van 17-10-2011 naar 18-10-2011 om ongeveer 3:45
een heftige hartritmestoornis gehad, tussentijds bewusteloos geraakt, voor ik buitenwesten was heb ik er ook een Tia bij gehad, ik kon geen geluid uit mijn mond krijgen en ik voelde dat ik een scheef gezicht had, dus een Tia, toen heb ik een pilletje daarvoor genomen, een half uur later voelde ik dat er weer een stoornis aankwam, toe ik recht ging liggen verdween hij weer, ik denk dat dat pilletje, Sotalol 80mg., toen werkte.
 18-10-2011
 's morgens een plaatsvervangend huisarts geweest die heeft me onderzocht en een bezoek aan de Eerste Hulp in het JBZ geregeld, toen wij (mijn vrouw & ik) daar aankwamen, +/- 14:00uur werden we dus verwacht en hebben ze een compleet onderzoek gedaan, o.a. ECG, bloedproef en andere metingen, alles was goed intussen en nu krijg ik t.z.t. een Holter om en over drie weken 11-11-2011 – 15:15uur, een onderzoek bij de Neuroloog, Dr. T. Aangaande die Holter vraag ik of het wel nut heeft, voor alleen 24 uur, de ”scoringskans” is dan wel verdomd klein, misschien is een week beter, (niet dat ik het leuk vind hem om te hebben, maar beter lang dan kort),

01-06-2011
's morgens vele malen naar de toilet geweest om te urineren later veel koorts gekregen, 39,7 oC een arts opgeroepen van de weekenddienst, die constateerde dat ik blaasontsteking en buikgriep had, de volgende dag onze huisarts gebeld, zijn collega was gekomen en hetzelfde geconstateerd, wel 4 kilo afgevallen, de week daarop diarree gehad, ook 2 kilo kwijt, nu weet ik tenminste wat ijlen is, ik zag namelijk mijn vrouw naast mijn bed drinken inschenken, en mijn onderbewustzijn (alter ego) stelde dat dat dit niet kon mijn vrouw was op zuid als oppas oma, dus ik deed mijn linkeroog open en zag haar dus niet.

06-11-2013
Door alle spanning hierdoor bij Dr. K., Cardioloog, geweest, ik dacht dat mijn hart opspeelde, na onderzoek door haar werd mij medegedeeld dat het mijn hart niet was, mijn hart was goed, als er een punt aangegeven moest worden van 1 tot 10 met 10 als heel goed stond mijn hart op 8,5, maar ik kreeg wel het recept Sotalol voorgeschreven dit recept is tegen hartritmestoornis. 

 26-01-2014
’s morgens vele malen naar de toilet geweest reden; voedselvergiftiging, waarschijnlijk door het eten van eten van worstenbroodjes die over de houdbaarheids- datum heen waren, een week goed ziek geweest.

11-11-2014
Bij  Dr. V. (orthopeed) op controle geweest voor mijn rechterschouder, na foto's te hebben laten maken op de Röntgenafdeling geconstateerd dat het kraakbeen tussen armkogel en schouderkom versleten was, een injectie gekregen tussen deze twee, kom/kogel in en nu moet ik over 5 weken terug komen voor verdere controle.

16-12-2014
Weer bij  Dr. V. geweest voor controle alles zo laten, maar ik had een week eerder een
gescheurde spier in mijn rechterschouderblad op gelopen, gewoon rusten,

 16-02-2015

 Wij wilde de carnavalsoptocht van 2015 bij ons Willie gaan kijken en toen we er naar toe liepen moesten we over steken op de Lagelandstraat, maar door de drukte staken we niet over op de voetgangersoversteekplaats maar daarnaast, bij het fietspad aan de overkant was een lage struik met een opening, toen ik daardoor liep bleef mijn rechtervoet achter een takje hangen en toen smakte ik  voorover,
ik butste tweemaal met mijn hoofd op het trottoir en brak ik mijn rechterpols

en kreeg ik een
gecompliceerde polsbreuk en mijn linker onderarm verrekte ik, verder mijn rechterknie vel afgeschaafd 4x4 cm en een kras in mijn rechterkuit, iemand had 112 gebeld en mensen die daar woonde wisten niet wat ze moesten doen om mij te ondersteunen, echt lief, vervolgens kwam vanuit 112 een z.g. Rapid, een VW-Golf met een arts die mij diverse spuiten gaf, van de een werd ik koud en van de andere werd ik warm, dus de gemiddelde temperatuur was gemiddeld, hij bracht ons naar het JZB en daar hebben ze foto's gemaakt en vervolgens moest ik met een gewicht van 3kg aan mijn ellenboog gehangen en daarna hebben ze met drie personen mijn hand getrokken en weer in  orde gemaakt.

Tijdens het verlaten van de verjaardag, op 29 april, bij Theo L., onze onderbuur, gaven diverse mensen mij tegelijk vanuit verschillende hoeken mij een hand en omhelsde me, daar mijn spieren verslapt waren door de breuk/kneuzing scheurde mijn spier tussen mijn schouderbladen aan de rechtse kant.
========================

Tijdens een autorit op 5 april om ongeveer 12:00uur, kreeg ik last van mijn hart ongeveer op de Orthenbrug dit werd steeds heftiger en bij het seniorencomplex, toen we in de garage gestopt waren was het zo heftig, mijn vrouw stopte een Isosrsorbide pilletje onder mijn tong, het zakte iets, toen stopte ze na 15 minuten een tweede pilletje onder mijn tong en toen ging het steeds beter, tussen het eerste en tweede pilletje dacht ik onder zeil ging.


8 april naar Dr. V. die arrangeerde een afspraak de volgende dag 11 april een bij Dr. K., vervolgens 13 april een fietstest, ik had voor de derde maal dezelfde verpleegster een Turks meisje Fatma, ik heb ze voorgesteld aan mijn vrouw, de fietstest was geslaagd, toen kwam Dr. K. me vertellen dat ik op 9 mei terug moest komen, na eerst bloed geprikt te hebben maar voor de tweede maal ging het bijna niet ze konden de ader niet goed vinden, mijn vrouw moest
toevallig ook bloed laten prikken, er was iets geconstateerd aan haar lever, mijn vrouw werd later bloed geprikt maar was eerder gereed, Dr. K. ik bedankte en complimenteerde haar voor haar inzet, van voorheen aangaande mijn dikkedarmkanker, ze werd verlegen en zei; ik kan niet tegen complimenten, verder zei ze tegen mijn vrouw, u doet wel goed normaal, maar als uw man weer een aanval krijg moet u de ambulance bellen en die uw man naar het JBZ laten brengen, dan dotteren we maar.

====================

In de maand mei, 2016, kreeg ik op diverse tijden een amandelolieachtige geur waar te nemen, niemand anders had dezelfde waarneming, ook mijn vrouw niet, na "onderzoek" gedaan te hebben kwam ik te weet dat dat iets met epilepsie van doen had, ik belde de Epilepsievereniging Nederland, die beaamde dat dat inderdaad epilepsie is, toe zei ik; nu dan zal ik het wel eens met mijn huisarts opnemen, zegt de medewerker van EVN, neen, u moet zo spoedig mogelijk het met uw huisarts en neuroloog bespreken, zo gezegd zo gedaan, want wat u heeft is een aura, die kondigt een epilepsieaanval aan, via de huisarts naar de neuroloog Dr. V. van het JBZ contact opgenomen en na een bezoek een EEG en een MRI-Scan besproken op 13 juli 2016, na deze onderzoek de uitslagen besproken, er was daar niets op waar te nemen, maar dit zijn moment opnames, dus er is niet altijd iets terug te zien*, hebben we de afspraak gemaakt: wanneer ik weer veel last er van krijgt gelijk contact opnemen, anders over drie maanden terug komen.
 
Verder kwamen we er achter dat ik jaren last heb van "ANOSMIE"  oftewel ik kan niets ruiken, mijn vrouw heeft jaren lang gevraagd bij eten, Ger is dit nog goed, ik: ja hoor ik ruik niks ?!? maar ja we leven nog,
dus ik heb last van Fantosmie (vreemde geur) en Anosmie (niets kunnen ruiken)

*
De Neuroloog zei wel dat er <drie plekjes te zien waren waar de hersencellen vernietigd waren, dit heeft toch wel een impact bij me achter geladen, want hoor en lees dat er zelfs bij herseninfarcten niet altijd iets te zien is, ik denk zelf dat de enen komt van mijn tweede Tia, te weten: een langdurig verlamming aan mijn linkerarm en tweede kwam van de de vijfde Tia, toen ik tijdens mijn hartritmestoring ik mijn 5 Tia kreeg te weten: mijn gezicht trok helemaal scheef, mijn kin trok naar
links toen kon ik alleen nog maar wauwelen, toen raakte ik buiten bewustzijn en toen ik weer bij zinnen was was mijn gezicht tussentijds weer rechtgetrokken, hoe lang ik buiten bewustzijn ben geweest weet ik uiteraard niet.

.op 17-11-2016 naar Dr. V. aangaande dat ik soms 's nachts 6 x naar de W.C. moet om te plassen en dat mijn onderrug pijn doet en dat ik als ik naar de W.C. ben geweest om te poepen ik niet om kan draaien om mijn billen af te vegen, zeer pijnlijk, ben ik op 25-11-2016 naar een dependance van het JBZ in Rosmalen geweest voor Radiologie, X-Ray foto's van mijn onderrug LBK en wervel en echo's van mijn onderbuik, de vrouw die dat onderzoek uitvoerde zei: gezien uw historie zal ik het maar uitgebreid doen, nu was mijn de opmerking "gezien uw historie" in het JBZ me wel opgevallen maar het bleef hangen,
dus in het JBZ is de eerste uitspraak: gezien uw historie,
de uitslagen waren positief zie verklaring hieronder:
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn vereist.